Du är här

Föreningsaktiviteter - vad vill vi?

1 inlägg / 0 nya
Renika
Föreningsaktiviteter - vad vill vi?

Jag har funderat en hel del och här kommer en liten sammanfattning av min syn på hur jag tycker att vi som förening ska fungera.

Idag känns det som om det finns en hög tröskel för att komma igång med aktiviteter. Det kan till viss del bero på att föreningens ekonomi inte är vad den har varit, att många aktiva medlemmar även är aktiva på andra håll eller har annat i livet som kräver deras tid och uppmärksamhet.

Men för mig behöver inte alla aktiviteter i en förening vara minutiöst planerade. Jag tror också att, i vår strävan efter att alla ska kunna vara med, stoppar upp många intiativ just för att det är svårt att hitta ett tillfälle när alla som vill vara med kan. 

Jag tycker att det är jättekul med en förening där det händer saker hela tiden, där folk drar ihop något för en kväll, en heldag eller en helg för att man vill och kan. Aktiviteter som inte kostar föreningen ett öre men som ger medlemmar och ännu icke medlemmar mersmak och inspirerar till ännu mer aktiviteter.

Det kan dessutom ge inkomster till föreningen om vi gör det i studiecirkelform, det krävs tre personer för att ordna en studiecirkel. Inkomster som kan möjliggöra för föreningen att ordna kurser med inhyrd/hitrest lärare, att kunna unna oss något extra vid ett event och säkra vår fortsatta existens som förening. 

Jag applåderar alla initiativ, oavsett om det rör ett ämne som jag själv är intresserad av eller inte. Kan jag inte själv vara med, trist, men vad kul att det händer saker! 

Vad ska vi ta hänsyn till när vi planerar aktiviteter? Studentaktiviter/fastlandsevent/skördetider/lillkorpen/skolstart? Eller ska vi tuta och köra när som så länge det inte innebär en kostnad för föreningen och det finns någon som är intresserad?

Saker som jag själv inte vill ska krocka är våra egna event, demos där vi rekryterar nya medlemmar och städdagar för våra lokaler/förvaring. I övrigt, nej.