Du är här

Inkomstmöjlighet för Styringheim

13 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Ylva från Valle
Inkomstmöjlighet för Styringheim

Vi har fått ett erbjudande från Medeltidsveckan om att tjäna lite pengar.

De behöver hjälp med att laga kläderna i dräktateljén och har bett oss om hjälp!

Det är ett arbete som skall göras innan sommaren och vi har tillgång till Medeltidsveckans dräktateljé för att göra det. Men om man vill kan man precis lika gärna ta med sig en del plagg hem och laga dem där eller kanske på en torsdagskväll i Visborgskyrkan.

 

Så vad säger ni, medlemmar?

Vi vill inte hamna i en ny Kajsarn-situation så om man säger ja, så måste man ställa upp och sytelsen kommer att göra ett schema som skall följas. - antingen i på plats i dräktateljén eller hemma!
Vi vet inte just nu hur mycket kläder det handlar om då Josefin Alfredsson börjar inventera nästa vecka.
Vi kommer att få 65-70 kr/timme för jobbet.
 

Vi behöver lämna ett svar till Medeltidsveckan snarast så svara helst, antingen här på forumet eller på Facebook, innan måndag den 16 januari.

 

Styrelsen genom

/M

Renika
Ersättning?

Det jag vill veta är att det jobb jag lägger ner verkligen lönar sig för föreningen och inte är ett sätt för Medeltidsveckan att spara pengar på att utnyttja oss. Det här är ju inget som ger oss som förening någon som helst PR och då ska det vara rejält betalt anser jag.

Renika
Dålig ersättning

OK, nu läste jag att du har skrivit timpenning, men då vi tidigare har fått upp emot 120 kronor per timme och aktör för publika evenemang under Medeltidsveckan och för sommarens tornérspel. Så nej, jag tycker inte att det är en hyfsad ersättning utan ett rent skambud.

Ylva från Valle
Det är den summan

Det är den summan Medeltidsveckan betalar alla föreningar för jobb. Mig veteligen är det bara nattvakter som får mer betalt. Och om man ser det för vad det är - skattefri betalning för ideellt arbete så tycker jag det är helt ok.

/Mona

Ylva från Valle

Renika
Timersättning för sömnad

Själv tar jag 150-200 kronor i timmen för sömnadsuppdrag när jag syr på beställning. Allt är relativt. Å andra sidan är en timmes jobb väldigt olika mycket för olika personer. En del kan handsy ett plagg för samma tid som en annan maskinsyr det på.

Jorulf
Jag tycker att det är ganska

Jag tycker att det är ganska stor skillnad på vad man kan få som privatperson och förening, som sagt.

 

Arvodet vi har fått för tornerspel/brandskattning är ju betydligt högre, men där har vi helt andra krav på oss samt slitege av utrustning  m.m.

Min åsikt är att det här är ganska OK, och det är pengar som föreningen behöver.

/Acke

Den gule fule?

Jorulf från Valle

Björn Sundberg
Om föreningen bestod av

Om föreningen bestod av enbart utbildade skräddare eller folk med väldigt stor erfarenhet av sömnad etc så vore väl en högre timpenning rimlig, men nu är det ju ett arbete öppet för alla som vill hjälpa föreningen och Medeltidsveckan i "samma smäll". 

Ett alternativ kan ju vara att förhandla fram en fast peng per plagg eller per moment. Typ att laga en fåll ger 50 kr, lappa ett par byxor 150 etc. Så drar ju den kunnige in mycket pengar / timma, medan den som tar längre tid på sig inte behöver känna sig stressad. 

Renika
Huvudet på spiken!

Det handlar ju inte om att jag inte vill ställa upp, för jag jobbar gärna 16 timmar eller mer för föreningen. Risken är ju bara den att är vi många som har stor syvana som jobbar blir ersättningen till föreningen mindre, precis som Björn säger. Men det jämnar säkert ut sig.

Åsa vävare
Synpunkter på uppdraget

Nu svarar jag här på forum både på det som skrivits här och på facebook.

Timpenning är väl det enklaste, det är svårt att sätta ett pris på t.ex laga ett par byxor. Vi har fått budet 70 kr och det är en summa som vi får helt och hållet. Om vi jämför med en "vanlig" timpenning så ska det från den dras moms, skatt och div omkostnader. Så Renikas lägsta summa 150 kr/tim kan nog svara ung mot de 70 kr. Och eftersom det är detta som medeltidsveckan erbjuder så är det att anta eller avstå. Jag utgår från att medeltidsveckan står för lagningsmaterial i form av hakar, häktor, sytråd mm. Det är inte alla som har ett stort lager tråd i olika färger att ta av.

Men vi måste få ihop det antal timmar som medeltidsveckan tycker är tillräckligt. På facebook började några ange hur många timmar de kan tänka sig att ställa upp med.

Förslag: Kan vi någonstans på hemsidan lägga upp en sida där vi kan anteckna oss för hur många timmar vi vill ställa upp med. Vi måste väl kunna få lite mer tid än till 15 januari på oss att organisera det här?

Det måste också ut mer effektiv information om det här.

Ylva från Valle
Min fråga var om vi hade

Min fråga var om vi hade möjlighet att ta jobbet.

Vi har ända tills sommaren på oss att slutföra jobbet så att organisera upp det.
Medeltidsveckan börjar inventera denna vecka så mer info om vad och hur mycket jobb det handlar om går inte att få för tillfället.
Att Medeltidsveckan vill ha ett svar beror på att de i annat fall måste gå till en annan förening med budet.

Jag är övertygad om att vi, utan större problem, kan ta på oss jobbet!
Om de som kan tar hem lite jobb då och då, själv kan jag tänka mig att jobba på torsdagaskvällar (jag kan hämta kläder om någon anna kan tänka sig samma sak) sen kan de som vill sitta i dräktateljén sitta där några kvällar. Är vi inte färdiga fram i april så skulle vi ju kunna dra ihop en arbetshelg och göra färdigt.

Det som jag dock saknar är engagemanget - som det är nu så har nio personer sagt att de kan ställa upp. Nog finns det väl fler styringar som kan lägga nån timme under våren på att sy???

 

/Mona

Ylva från Valle

Jorulf
Precis! Kom igen nu! Jag är

Precis!

Kom igen nu! Jag är inte den bästa i föreningen på att sy, men det är självklart att jag ställer upp, i alla fall några kvällar, när det finns tid.

Det tycker jag absolut att fler borde göra!

 

/Acke

Den gule fule?

Jorulf från Valle

Märta
Jag kan säkerligen lägga

Jag kan säkerligen lägga några timmar också. Jag vågar bara inte lova något om när, var och hur än.

~ För Er och Styringheim ~

Åsa vävare
Klart jag kan lägga ett antal

Klart jag kan lägga ett antal timmar på det hela. Jag tycker vi ska ta uppdraget. Och en arbetshelg låter väl bra.

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera